In 4 stappen plaats je zelf drempelhulpen in je huis

09 maart 2018

Soms is een drempel in uw woning net te hoog. Bijvoorbeeld omdat u minder goed ter been bent en met een stok of rollator loopt. Of omdat u in een rolstoel zit. U kunt uit twee opties kiezen. De eerste is uw huis helemaal drempelvrij maken. Dit betekent wel dat u de vloeren vaak moet aanpassen omdat deze zijn gelegd tegen de drempel aan. Dat is best wat werk en brengt zeker flink wat kosten met zich mee. U kunt dit ook makkelijker en goedkoper oplossen. U kunt namelijk zelf drempelhulpen plaatsen. In 4 stappen zijn alle kamers weer toegankelijk. Hoe werkt dat?

Rubberen plakscheg

De meeste huizen hebben drempels bij de deuren. En hoewel de hoogte die u moet overbruggen slechts een drempel is, kunt u hiervan hinder ondervinden wanneer u gebruik maakt van een rolstoel of rollator. Het belemmert u in het vrij bewegen in uw huis, hoe laag de drempel ook is. Dit hoogteverschil kunt u wegnemen door plakscheggen te plaatsen bij de drempels in huis. De plakscheg heeft een minimale afmeting zodat ze altijd passen. Groot gemak van de plakscheg is dat ze zelfklevend zijn. Bovendien zijn ze aan de voorzijde afgeschuind tot een absoluut nulpunt zodat u echt geen last hebt van een overgang. Ze zijn eenvoudig op maat te snijden, ze passen daardoor vrijwel overal. Met een plakscheg overbrugt u een hoogteverschil van 0,6 tot 3,6 cm. Naast de plakscheg kunt u ook kiezen voor het plaatsen van scheggen. Met de scheggen overbrugt u eenvoudig hoogteverschillen van 2-15 cm. Deze drempeloploop of drempeloverbrugging wordt aan beide kanten tegen de drempel aan geplaatst en is beschikbaar in verschillende formaten, zodat ze bij elke deur en drempel passen.

De 4 stappen

In 4 stappen heeft u het drempelprobleem opgelost en kunt u weer vrij bewegen in uw eigen woning. Wat moet u doen?

  1. U bepaalt of u in uw situatie de plakscheg of de scheg nodig heeft.
  2. U meet de maten van de benodigde drempelhulp op (dit kunt u ook laten doen door Q-netics).
  3. Bestel de benodigde materialen via info@q-netics.nl.
  4. Als u uw bestelling heeft ontvangen maakt u de drempel en vloer waar de scheg moet komen stof- en vetvrij en plaats u de (plak)scheg.

Natuurlijk kunt u ook mailen en vragen of we voor u op locatie inmeten zodat wij de situatie kunnen bekijken en u een passend advies kunnen geven.

Gemakkelijk toegang tot uw huis

Binnen kunt u de hoogtes van drempels overbruggen door de (plak)scheg. Maar u wilt ook makkelijk uw huis in en uit kunnen gaan. Zelfstandig, zodat u niet om hulp hoeft te vragen. Dit kunt u eenvoudig bewerkstelligen door bijvoorbeeld de traanplaat, ook wel rupsplaat of druppelplaat genoemd. Met de plaatsing hiervan maakt u uw woning eenvoudig toegankelijk. Het antislip profiel zorgt ervoor dat u met een rolstoel of rollator veilig en zonder weg te glijden naar binnen en buiten kunt.  Het is mogelijk om een verschil van 3 tot 15 centimeter te overbruggen. De traanplaat is zeer stabiel. Een voordeel is dat de vorm en hoogte altijd precies aan te passen is aan uw situatie. Het materiaal is licht van gewicht en bijna volledig onderhoudsvrij.

Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om uw huis zo aan te passen dat de u hoogteverschillen kunt overbruggen, zowel binnen als buiten. Wilt u meer informatie over hoe u dat kunt doen? Wij denken graag met u mee en bieden oplossingen op maat. Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht