4 soorten oprijplaten voor in én rondom uw huis

08 augustus 2019

Bent u slecht ter been of mindervalide, dan is de kans groot dat u gebruik maakt van een scootmobiel of rolstoel. Niet alle woningen zijn echter even goed toegankelijk voor gebruikers van deze hulpmiddelen. Zo kunnen drempels, trappen en opstapjes de woning ontoegankelijk maken voor mensen met een beperking. Een rolstoel oprijplaat of oprijplaat scootmobiel kan in die gevallen gelukkig uitkomst bieden. Ontdek 4 soorten drempelhulpen en oprijplaten die Q-Netics kan leveren om uw huis weer goed toegankelijk te maken!

1. Drempelhulp rolstoel of rollator: scheggen

Wanneer u, om uw rolstoel of rollator te kunnen gebruiken, slechts een klein of middelgroot niveauverschil dient te overbruggen, is het meestal niet nodig om een echte oprijplaat te installeren. In deze gevallen kunnen scheggen uitkomst bieden. Scheggen behoren tot een van de meest voorkomende drempelaanpassingen. Deze drempelhulpen zorgen ervoor dat kleine hoogteverschillen worden weggenomen, waardoor de drempels in uw woning niet langer obstakels vormen. Hierbij kunt u denken aan de drempel in de deuropening naar de badkamer of bij uw voordeur. Een klein hoogteverschil kan al gauw een vervelend obstakel zijn, zeker wanneer u gebonden bent aan een rollator of rolstoel. Scheggen beperken drempels tot een minimum en bieden daarmee een eenvoudige en veilige oplossing voor lastige drempels die uw woning minder goed toegankelijk maken.

Scheg als drempelhulp aan beide kanten van de deur

2. Drempelhulp voor scootmobiel of rolstoel: traanplaatopritten

De naam zegt het al: traanplaatopritten zijn gemaakt van aluminium plaatmateriaal voorzien van antislip in traan motief. Het voordeel van dit materiaal is dat het onderhoudsarm is en door zijn geringe dikte op een dorpel geplaatst kan worden. De traanplaatoprit, ook wel rupsplaat of druppelplaat genoemd, is daarom uitermate geschikt om kleine tot middelgrote drempels snel en eenvoudig te voorzien van een oprit. Door het geringe gewicht kunnen deze producten ook als een tijdelijke voorziening worden neergelegd. Ook is deze handige rolstoel en scootmobiel drempelhup ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen tijdens een uitstapje.

oprij traanplaat

3. Rolstoel en scootmobiel oprijplaten

Scheggen en traanplaatopritten zijn alleen geschikt om relatief kleine hoogtes te overbruggen. Indien grote drempels of trappen uw huis slecht toegankelijk maken, vormen scootmobiel en rolstoel oprijplaten de beste oplossing. Deze oprijplaten worden daarom ook veel gebruikt bij woningen met een erg hoge instap of waarbij het straatwerk ongelijk is. Hoe hoger de te overbruggen drempel of trap, hoe langer de aanloop zal zijn. Door de aanloop te vergroten, wordt de oprit namelijk minder steil. De rolstoel en scootmobiel oprijplaten zijn daarnaast zeer stevig en slijtvast en worden antislip gemaakt, zodat u de oprijplaat veilig kunt gebruiken. De gele aanloopstrip zorgt bovendien voor een geleidelijke en duidelijke overgang met de ondergrond. Desgewenst kan de oprijplaat gecombineerd worden met een afrijdbeveiliging of een stevige leuning. Deze twee opties maken het product nog veiliger in gebruik.

oprijplaat scootmobiel

4. Drempelaanpassing hoge opstap voordeur: tussenstap

Ten slotte bieden wij ook oplossingen voor mensen die slecht ter been zijn, maar geen scootmobiel of rolstoel gebruiken. De tussenstap is een ideale oplossing indien de woning dankzij een grote af- of opstap niet prettig toegankelijk is. De tussenstap is eigenlijk een extra drempel, die de grote opstap verkleint naar meerdere kleine opstappen. Uiteraard zijn ook de tussenstappen voorzien van een antisliplaag, waardoor ze zeer veilig te gebruiken zijn.

tussenstap

Op zoek naar drempelaanpassingen? Neem contact op

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij geven u graag een persoonlijk advies!

Deel dit bericht