4 soorten oprijplaten voor in én rondom uw huis

22 maart 2016

We hebben het al eerder in dit artikel even gehad over drempelaanpassingen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, het hoogteverschil en uw persoonlijke wensen kunnen wij diverse producten leveren en aanbrengen om de toegankelijkheid te verbeteren. In dit artikel lichten we vier drempelproducten verder toe.

Scheggen

Scheggen, ook wel drempelhulpen, behoren tot een van de meest voorkomende woningaanpassingen. Een scheg dient als overbrugging van een klein totScheg middelgroot niveauverschil. Hierbij kunt u denken aan de drempel in de deuropening naar de badkamer of bij uw berging. Een klein hoogteverschil kan al gauw een vervelend obstakel zijn, zeker wanneer u gebonden bent aan een rollator of rolstoel. Scheggen bieden een eenvoudige en veilige oplossing voor deze vervelende situaties.

Traanplaatopritten

TraanplaatDe naam zegt het al, traanplaatopritten zijn gemaakt van aluminium plaatmateriaal voorzien van antislip in traan motief. Het voordeel van dit materiaal is dat het onderhoudsarm is en door zijn geringe dikte op een dorpel geplaatst kan worden. De traanplaatoprit, ook wel rupsplaat of druppelplaat genoemd, is uitermate geschikt om kleine tot middelgrote drempels snel en eenvoudig te voorzien van een oprit. Door het geringe gewicht kunnen deze producten ook als een tijdelijke voorziening worden neergelegd en bijvoorbeeld worden meegenomen tijdens een uitstapje.

Oprijplaten rolstoel

Waar een traanplaatoprit en scheg een relatief kleine hoogte kan overbruggen, zijn oprijplaten geschikt om grotere hoogtes te overbruggen. Deze worden veel gebruikt bij woningen met een hoge Roosterhelling hekwerkinstap of waarbij het straatwerk ongelijk is. Hoe hoger de te overbruggen drempel, hoe langer de aanloop zal zijn. Door de aanloop te vergroten, wordt namelijk de mate van steilheid vermindert. Hoe minder steil een oprit is, hoe veiliger en gemakkelijker een oprijplaat te betreden is. Oprijplaten zijn echter niet alleen geschikt voor rolstoelen. Ook mensen die slechter ter been zijn, kunnen een oprijplaat gebruiken. De oprijplaat kan gecombineerd worden met een afrijdbeveiliging of een stevige leuning. Deze twee opties maken het product extra veilig in gebruik.

Tussenstap

tussenstapDe tussenstap is een ideale oplossing voor mensen die moeite hebben met een grote afstap, maar nog geen gebruik maken van een rolstoel of rollator. De tussenstap is eigenlijk een extra drempel, die de grote opstap verkleint naar meerdere kleine opstappen. Uiteraard zijn ook de tussenstappen voorzien van een anti-sliplaag, waardoor ze zeer veilig te gebruiken zijn.

Meer informatie over oprijplaten?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van oprijplaten? Neem dan contact op met Q-netics of bekijk eens onze productenpagina. Hier vindt u een compleet overzicht van ons assortiment en bij elk product een uitgebreide toelichting.

Deel dit bericht