4 redenen om uw balkonvloeren op te laten hogen

06 november 2017

Het kan om meerdere redenen uitkomst bieden om uw balkonvloeren op te laten hogen. Wanneer u dit eenmaal heeft laten doen, zal u merken hoe prettig het is om weer moeiteloos gebruik te kunnen maken van uw balkon. In dit artikel geven we u een aantal redenen die u heeft voor het ophogen van uw balkonvloeren.

1. Slecht ter been

Het kan iedereen overkomen dat hij of zij slecht ter been wordt. Dit kan door ouderdom komen, of door een operatie waardoor uw mobiliteit afneemt. Balkons hebben vaak grotere hoogteverschillen, wat erg onhandig is voor mensen die slecht ter been zijn. Een balkonverhoging kan hier een oplossing voor zijn. Zo kunt u weer gemakkelijk op uw balkon komen en genieten van alle voordelen van een balkon.

2. Veilig gebruik maken van uw balkon

Door het uitvoeren van een balkonverhoging zorgt u er voor dat uw balkon volledig gelijkmatig wordt opgehoogd. Dat betekent dat er geen enkel hoogteverschil meer waarneembaar is. Dit dankzij het gebruik van op maat gemaakte panelen. Veel mensen die slecht ter been zijn hebben kans om sneller te vallen, met alle gevolgen van dien. Dankzij het ophogen van uw balkon neemt u dit risico weg.

3. U wilt zich comfortabel voelen

Naast dat het veiligheid biedt om uw balkon op te hogen, brengt het ook comfort met zich mee. Wanneer u niet constant hoeft na te denken over het betreden van uw balkon scheelt dit een hoop zorgen. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van een hulpmiddel zoals een rolstoel kan het bij reguliere balkons bijna onmogelijk zijn om deze te betreden. Dankzij een ophoging van uw balkon hoeft u hier niet eens meer bij na te denken. Wel zo rustig!

4. Een mooi(er) balkon

Het ophogen van u balkon betekent niet dat uw balkon hierdoor zijn uitstraling verliest, integendeel. Omdat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende materialen kan er altijd worden gezorgd voor een passende uitstraling bij uw woning. Zo zijn er glasvezelversterkte vloeren die sterk en licht in gewicht zijn, zuur en zeewater bestendig,  stroef en  duurzaam bij een vrijwel onbeperkte levensduur. Een andere mogelijkheid zijn houtcomposiet vloeren die een natuurlijk uitstraling hebben en worden opgebouwd uit kunststof planken die met houtvezels zijn versterkt.

Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor een balkonverhoging. Wilt u meer weten over een balkonverhoging of wilt u een balkonverhoging laten uitvoeren? Neemt u gerust contact met ons op.

Deel dit bericht