Scootmobiel opladen? 4 handige scootmobiel accessoires!

18 december 2019

Een scootmobiel zorgt ervoor dat iemand die slecht ter been is, toch kan gaan en staan waar hij of zij dat wil. Zelfstandig boodschappen doen, naar de dokter of op bezoek bij vrienden en familie. De scootmobiel is onmisbaar voor een zelfstandig leven voor veel ouderen en mensen met een beperking. Daarmee is het een kostbaar en waardevol bezit. Om hier optimaal gebruik van te maken, is het belangrijk dat de scootmobiel altijd opgeladen is en klaar staat voor gebruik. Een plek om de scootmobiel op te laden en een goede bescherming voor de acculader zijn daarbij essentieel. Wij zetten voor u de verschillende accessoires voor een acculader op een rij.

1. De scootmobiel veilig opladen dankzij een acculader kast

Voor het opladen van de scootmobiel aan huis of in een berging, is een acculaderkast een uitkomst. Met een acculaderkast is de acculader beschermd tegen alle weersomstandigheden en vandalisme. De kast is voorzien van een deurtje met veilige driepuntssluiting voor optimale bescherming. Dankzij de compacte afmetingen van 40 x 30 x 25 cm valt de kast nauwelijks op, maar is hij toch groot genoeg om de oplader van de scootmobiel veilig en droog op te bergen. De montage is zeer eenvoudig dankzij het demontabele achterpaneel en de uitsparingen voor elektra-aansluitingen en ventilatie. Maar uiteraard kunt u dit ook overlaten aan ons vakkundige montagepersoneel. Om er daarnaast voor te zorgen dat de scootmobiel zelf droog en beschermd staat, is een beschermhoes aan te raden. Of overweeg om een aparte scootmobielberging aan te schaffen.

Acculaderkast aan de buitenmuur

2. Een vrijstaand oplaadpunt: de acculaderkast-paal

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een acculaderkast aan een muur te bevestigen. Bijvoorbeeld omdat dit vanuit de woningbouw of de gemeente niet is toegestaan. Of omdat het simpelweg niet praktisch is. Speciaal voor dit soort situaties hebben wij de Q-Netics acculaderkast-paal ontwikkeld. Hiermee creëert u een vrijstaand oplaadpunt voor één of meerdere scootmobielen. Doordat de acculaderkast-paal gemaakt is van hoogwaardig rvs, is de acculader van de scootmobiel goed beschermd tegen alle weersinvloeden. De paal is bovendien aan de bovenzijde voorzien van een adaptorplaat waarop de acculaderkast zeer eenvoudig bevestigd kan worden. Kabels kunnen veilig en netjes weggewerkt worden in de accaladerpaal. Net als de acculaderkast is deze combinatie afgewerkt met een poedercoating in een neutrale kleur.

De acculaderkast-paal voor scootmobiel

3. Slotoog voor de acculaderkast

Een goede beveiliging voor zowel scootmobiel, als acculader zijn natuurlijk cruciaal tijdens het opladen. Men wil de scootmobiel immers met een gerust hart kunnen achterlaten. Dat begrijpen wij maar al te goed. Een slotoog voor de acculaderkast biedt uitkomst. Dit is één van de populairste scootmobiel accessoires in ons assortiment. Het slotoog bevestigt u in een handomdraai aan de acculaderkast of de acculaderkast-paal zonder extra gaten te boren. De Q-netics acculaderkast is namelijk standaard voorzien van montagegaten voor het slotoog. Dit slotoog wordt vervolgens van binnenuit geborgd met M8 moeren, waardoor demontage vanaf buiten onmogelijk is. Gebruik een ketting of staalkabel om de scootmobiel met behulp van het slotoog op slot te zetten. De scootmobiel opladen gebeurt zo op een veilige en efficiënte manier.

Slotoog voor de acculaderkast voor scootmobiel

4. De acculaderplank voor plaatsing van de oplader scootmobiel

Als de scootmobiel altijd veilig en droog in de berging staat, dan is een acculaderplank een uitstekende keuze. Op deze plank kunt u eenvoudig en netjes een acculader plaatsen. Doordat de plank al montagegaten bevat, is de constructie eenvoudig aan de muur te bevestigen. Ook kunt u de plank makkelijk stellen dankzij de horizontale en verticale sleuf. Met deze oplossing is de acculader netjes en – dankzij de opgezette rand – altijd veilig opgeborgen. De accu opladen van de scootmobiel was nog nooit zo eenvoudig.

De acculaderplank voor een scootmobiel

Meer weten over onze scootmobiel accessoires? Neem contact op

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en accessoires voor de scootmobiel? Of heeft u specifieke wensen? Wij beantwoorden graag al uw vragen. Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten kijken samen met u naar alle mogelijkheden!

Deel dit bericht