3 voorbeelden van scootmobiel oprijplaten

04 oktober 2016

Onze scootmobiel oprijplaten zijn ontwikkeld om een ingang op eenvoudige wijze toegankelijk te maken voor minder validen en mensen die slecht ter been zijn. Hoewel de oprijplaten die we ontwerpen altijd maatwerk zijn, kunnen we deze drempelaanpassingen vrij snel plaatsen, want ook de montage verzorgen wij. Hierdoor kunnen we op zeer korte termijn een ongemak uit de weg helpen en de toegankelijkheid weer bevorderen. We lichten in dit artikel een aantal voorbeelden toe van oprijplaten voor scootmobielen, rollators en rolstoelen.

Korte oprijplaat voor scootmobiel en rolstoel

In sommige gevallen is het obstakel simpelweg een kleine opstap, dorpel of drempel. Dit zien we veel terug in wat oudere huizen, waarbij de grond van de voor- of achtertuin is gaan verzakken ten opzichte van de deurkozijnen. Of waar simpelweg geen rekening is gehouden met het hoogteverschil. Een korte oprijplaat, gemaakt van glasvezelversterkte rooster, kan hier al uitkomst bieden. Deze relatief eenvoudige ingreep is snel gerealiseerd en biedt optimaal resultaat. Ideaal dus.

korte aluminium oprijplaat

Korte oprijplaat bij voordeur

Combinatie van oprijplaat en trap

In gevallen waarbij er een trap of opstap voor een portiekflat geplaatst is, is het bijna onmogelijk om de galerij met een scootmobiel, rollator of met een rolstoel te betreden. In het voorbeeld hieronder is dat duidelijk zichtbaar, waarbij een oude trap niet gebruiksvriendelijk is. Hier hebben we gekozen voor een combinatie tussen een oprijplaat en trap. De originele trap heeft hier tevens plaats moeten maken voor een nieuwe opstap, die betere grip biedt en wat daarmee een veiliger oppervlak is. De oprijplaat is in dit geval voorzien van een leuning, die tevens ondersteuning biedt aan de trap.

oprijplaat scootmobiel

Roosterhelling met hekwerk

Sommige locaties bieden niet genoeg ruimte, of hebben een te hoge opstap te overbruggen, om hier een korte oprijplaat te plaatsen. Dit omdat de oprijplaat hiermee te stijl wordt, en de situatie niet optimaal veilig is. In deze gevallen kunnen we een complete roosterhelling op maat maken. Uiteraard met hekwerk, zodat er voldoende houvast is, bij het betreden van de oprit.

Roosterhelling met hekwerk

 Meer weten over oprijplaten?

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn voor rolstoel oprijplaten? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u hier vrijblijvend graag over.

Deel dit bericht