3 toepassingen van wandbeugels

09 augustus 2018

Een wandbeugel geeft ouderen en mensen die minder mobiel zijn letterlijk steun en houvast in het dagelijks leven. Bovendien behouden zij dankzij de wandbeugels voor een belangrijk deel hun zelfstandigheid. Zij hoeven immers niet meteen de hulp van een ander in te roepen. Wandbeugels kunnen daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan het langer zelfstandig functioneren. Thuis, maar bijvoorbeeld ook in openbare gelegenheden of een zorgcomplex. Wij geven u drie veelvoorkomende toepassingen van wandbeugels.

1. Wandbeugels voor badkamer, douche en toilet

In de badkamer, de douche of het toilet gebeuren relatief veel ongelukken met mensen die slecht ter been zijn. Een tegelvloer kan namelijk verraderlijk glad zijn, zeker in combinatie met water. Dit maakt het valrisico in dergelijke ruimtes vrij groot. Een wandbeugel in de badkamer of het toilet kan dan uitkomst bieden. Onze wandbeugels zijn eenvoudig te bevestigen, maar u kunt dat natuurlijk ook laten doen door onze vakkundige montagemedewerkers. Zo bent u binnen de kortste keren verzekerd van extra steun tijdens het douchen, het in en uit bad stappen en een toiletbezoek.

2. Kozijnbeugels

Een deur openen en over de drempel stappen kan een hele uitdaging zijn voor iemand die slecht ter been is. Denkt u zich maar eens in: u heeft moeite om uw evenwicht te bewaren en u moet een zware deur openen om vervolgens van een afstapje te stappen. Dat is niet eenvoudig. Een handgreep in de vorm van een kozijnbeugel maakt dan een wereld van verschil. Dankzij de smalle bevestigingsflens kan de beugel op ieder willekeurig kozijn bevestigd worden en geeft daarmee extra steun bij de deur.

3. Trapspilbeugels

Nog zo’n situatie die lastiger wordt naarmate men ouder en/of minder mobiel wordt, is traplopen. Een rechte trap gaat vaak nog wel, maar in de meeste woningen is er sprake van een gedraaide trapopgang. Een normale trapleuning aan één zijde biedt dan vaak niet voldoende houvast. Een trapspilbeugel kan dan uitkomst bieden. Dit is een doorlopende beugel aan de spilzijde die gedurende het hele traject naar boven of beneden kan worden vastgehouden. Doordat de spil vaak weinig ruimte biedt voor het plaatsen van een beugel, zijn de bevestigingsflenzen zo compact mogelijk gemaakt. Deze steunbeugel kan bovendien zowel bij linksdraaiende als rechtsdraaiende trappen gebruikt worden.

Veilig en doeltreffend

Al onze wandbeugels zijn eenvoudig te monteren en, doordat ze gemaakt zijn van roestvrijstaal, onderhoudsvrij. Ze zijn daarnaast voorzien van een poedercoating afwerking en worden geleverd in de kleur wit. Dankzij het praktische ontwerp, de stevige grip en goede houvast bieden onze wandbeugels een veilige en doeltreffende oplossing voor verschillende situaties.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf, woning of complex? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, vragen of advies. Wij denken uiteraard graag met u mee en bieden oplossingen op maat.

Deel dit bericht