Drempelhulp scootmobiel; in deze 3 situaties bieden oprijplaten voor een scootmobiel uitkomst

12 juli 2019

Nederland wil een inclusieve samenleving zijn. Dat wil zeggen dat iedereen zoveel mogelijk volwaardig moet kunnen deelnemen aan de samenleving. Dit geldt uiteraard ook voor mensen met een beperking of handicap. Voor mindervaliden is dit echter niet altijd vanzelfsprekend. Veel woningen worden namelijk zo gebouwd, dat ze slecht toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Ook veel openbare gebouwen zijn met een scootmobiel of bijvoorbeeld een rolstoel of rollator, lastig te betreden. Gelukkig biedt Q-Netics diverse handige hulpmiddelen aan, om een gebouw of woning beter toegankelijk te maken voor scootmobiel gebruikers. Denk daarbij met name aan drempelhulpen en scootmobiel oprijplaten. Wij leggen u graag uit in welke situaties deze uitkomst bieden.

1. Drempelhulp scootmobiel: uw woning weer toegankelijk

Veel woningen, zeker appartementen en flats, zijn slecht toegankelijk voor mindervaliden. Wie met een rolstoel of scootmobiel de woning wil betreden komt vaak diverse obstakels tegen. Denk daarbij aan verhogingen op de galerij of lastige drempels bij de voor- en achterdeur. In sommige gevallen is de woning zelfs alleen via een trapje te betreden. In dergelijke gevallen bieden de oprijplaten voor de scootmobiel van Q-Netics uitkomst. De helling van de oprijplaat zorgt er namelijk voor dat de drempel niet langer een obstakel vormt. Hierdoor kunnen gebruikers van een scootmobiel eenvoudig via de oprijplaat over de verhoging of de drempel heenrijden.

oprijplaat voor scootmobielen

2. Maak uw winkel toegankelijk met een oprijplaat voor scootmobiel

De meeste winkelpanden beschikken helaas niet over een vlakke ingang. In bijna alle gevallen is er sprake van een drempel of een andere kleine verhoging. Potentiële klanten die in een scootmobiel rijden, kunnen daardoor vaak de winkel niet of slechts moeizaam betreden. Wanneer u uw winkel dus goed toegankelijk wil maken voor al uw klanten, is het slim om drempelhulp voor de scootmobiel aan te schaffen. Dit is een investering waar u lange tijd de vruchten van zult plukken, want de oprijplaten van Q-Netics zijn slijtvast en carrosseriebestendig. Bovendien zijn ze antislip en kunnen ze een flink gewicht dragen. Hierdoor kunnen alle mensen die in een scootmobiel rijden of in een rolstoel zitten, veilig gebruik maken van de scootmobiel oprijplaat.

3. Trouwerij of feest? Regel een scootmobiel oprijplaat

Gaat u trouwen of geeft u om een andere reden een feest en bent u mindervalide of komen er mindervalide bezoekers? Let er dan goed op dat uw feestlocatie goed toegankelijk is voor gebruikers van een scootmobiel of rolstoel. In de meeste zalen en restaurants vindt u namelijk diverse drempels of verhogen. Vaak is bijvoorbeeld het eetgedeelte hoger gelegen dan de danszaal of andersom. Heeft u uw droomlocatie gevonden, maar is deze niet goed toegankelijk? Ook dan bieden oprijplaten van Q-Netics vaak uitkomst. Hiermee kunnen lastige verhogingen bij de ingang worden weggenomen. Drempelhulpen en scootmobiel oprijplaten kunnen daarnaast ook drempels en obstakels binnen in het gebouw wegnemen.

Wilt u meer weten over onze drempelhulpen of oprijplaten voor een scootmobiel? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een passend advies.

Deel dit bericht