3 kleine woningaanpassingen met groot resultaat

29 maart 2016

De term woningaanpassingen omvat het eigenlijk al; alle aanpassingen aan een woning met als doel uw wooncomfort te vergroten. Maar waarom zijn die zo belangrijk? Bij Q-netics ontwikkelen we verschillende soorten woningaanpassingen die het (zelfstandig) wonen en leven gemakkelijk(er) moeten maken. Denk bijvoorbeeld van het aanpassen van woningen in een seniorenflat. Of woningen waar mensen met een lichamelijke beperkingen wonen. Sommige woningaanpassingen kunnen het verschil maken of u of iemand uit uw omgeving, thuis of zelfstandig kan blijven wonen. Ons assortiment woningaanpassingen vindt u hier. Drie populaire producten lichten we in dit artikel toe!

Scheggen

Scheggen, ook wel drempelhulpen genoemd, zijn een praktische vorm van woningaanpassingen. Een scheg is simpelweg een overbrugging van een obstakel. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de drempel in de deuropening naar de badkamer. Een drempel kan een behoorlijk obstakel vormen. Zeker wanneer u mobiel bent door middel van een rollator of rolstoel. Scheggen worden voor deze drempels of andere obstakels geplaatst, om een geleidelijke doorgang te bevorderen. Dit is niet alleen een stuk fijner, maar ook veel veiliger voor de bewoner. Voor meer informatie over scheggen verwijzen we u graag door naar deze pagina.

Oprijplaten rolstoel

Een ander voorbeeld van praktische woningaanpassingen zijn oprijplaten voor rolstoelen. In feite doen oprijplaten hetzelfde als scheggen, maar deze worden doorgaans gebruikt om grotere hoogtes te overbruggen. Bijvoorbeeld de toegang van een winkel, gebouw of woning waarbij de opstap erg hoog is of het straatwerk ongelijk is, waardoor een scheg niet voldoende is. Oprijplaten worden net als scheggen altijd passend op maat gemaakt voor uw situatie.

Wandbeugels

De laatste type woningaanpassingen die we behandelen zijn wandbeugels. Denk bijvoorbeeld aan kozijnbeugels, trapspilbeugels of wandbeugels. Dit zijn beugels die eenvoudig geplaatst kunnen worden, daar waar u het meest steun nodig heeft – of waar er weinig ondersteuning beschikbaar is. Bijvoorbeeld bij een hoge afstap of als hulpmiddel in uw badkamer.

Een ander voorbeeld van een wandbeugel is onze zogeheten Pakpaal. De Pakpaal is een verplaatsbare stalen steunstang met bovenplaat en voetplaat die tussen vloer en plafond wordt geklemd. Hij geeft houvast en steun op die plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. Voor meer informatie over de Pakpaal verwijzen we u graag door naar pakpaal.nl.

Meer weten over de mogelijkheden in woningaanpassingen?

Laat u uiteraard geheel vrijblijvend informeren door een van onze specialisten. Neem hiervoor contact met ons op!

 

Deel dit bericht