3 industrieel ontwerp toepassingen in retail en horeca

16 september 2016

De retail en horeca branches zijn continu in ontwikkeling. Niet alleen het assortiment in deze branches verandert voortdurend, ook de trends in inrichting en aankleding volgen elkaar snel op. Dit draagt namelijk steeds meer bij aan een completere beleving van klanten.

Naast maatwerk oplossingen voor de verbetering van de toegankelijkheid van gebouwen, biedt Q-netics ook de ontwerp en ontwikkeling van deze inrichting (en aankleding) aan. In dit artikel behandelen we 3 trends in het industrieel ontwerp van retail- en horeca.

Stalen kozijnen

stalen kozijnen industrieel ontwerp

Gipsplaten wandjes maken steeds vaker ruimte voor stalen kozijnen, die worden voorzien van ruiten. Buiten dat het een zeer praktische oplossing is, dragen stalen kozijnen ook bij aan een industriële look. Bovendien is het zeer onderhoudsvriendelijk. Het staal kan op veel manieren bewerkt en afgewerkt worden.

Stalen bar rekken

stalen bar frame industrieel ontwerp

Een andere toepassing van stalen balken zien we veel terug in bar en wijnrekken bij restaurants, cafés en andere horeca ondernemingen. Ook hier geeft het zwart afgewerkte staal een industriële look. Stalen bar rekken bieden daarnaast ook erg veel ruimte voor de opslag van drank, glazen en andere spullen. Verlichting kan ook verwerkt worden in de stellingen, waardoor het materiaal toch bijdraagt aan een gezellige sfeer.

Reclameframes

stalen frames industrieel ontwerp

Niet alleen in het interieur komt industrieel ontwerp voor. Ook bij de aankleding of inrichting van de voorgevel wordt het toegepast. Denk bijvoorbeeld aan reclameframes, waarin spandoeken bevestigd kunnen worden. Stevig, onderhoudsvriendelijk en in elk gewenst formaat te maken. Zo creëert u een permanente plek voor communicatie uitingen. Spanframes zijn vervaardigd uit aluminium buizen en worden op het terrein ingegraven en middels beton gestabiliseerd.

Industrieel ontwerp én montage

Bij Q-netics verzorgen we zowel het ontwerp als de montage van uw ideeën. Dat kan uiteenlopen van aluminium reclameframes tot stalen constructies. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op en vraag direct een offerte aan!

 

 

Deel dit bericht