3 hulpmiddelen om het leven van ouderen gemakkelijker te maken

03 januari 2019

Wanneer uw leeftijd stijgt, zult u ervaren dat bewegen niet meer zo soepel gaat. Met het toenemen der jaren, neemt ook de soepelheid van het lichaam af. Voor veel mensen is dat een vervelende constatering. Uit bed komen gaat wat lastiger, lopen wordt een uitdaging en soms komen mensen de deur niet meer uit, omdat ze zich buitenshuis niet meer veilig voelen. Gelukkig zijn er voldoende hulpmiddelen om het leven ook op hogere leeftijd gemakkelijk te maken.

1. Steunpunten in huis: wandbeugels

Iedereen kent wel de wandbeugels in toiletten voor mindervaliden. Deze helpen mensen bij het door de knieën zakken en bij het omhoog komen. Ook boven het bed wordt vaak van dit principe gebruik gemaakt, met behulp van een bedpapegaai. Om het leven ook in de rest van het huis makkelijker te maken, kunt u daar steunpunten op zetten. Op die manier is de gang van bijvoorbeeld bed naar stoel en tafel nét wat makkelijker te maken.

2. Een loophulp: rollator of looprek

Misschien is het even een drempel, maar met bijvoorbeeld een rollator of looprek is het een stuk eenvoudiger om van de ene naar de andere plek te komen. Voor een looprek is nog wel wat spierkracht nodig, omdat dit bij elke stap moet worden opgetild. Maar het voordeel is dat een looprek niet veel ruimte inneemt. Een andere optie is de rollator. Die kunt u zowel binnenshuis als buiten de deur gebruiken. Het mooie van een rollator is dat hij ook als zitje gebruikt kan worden. U hoeft dus niet bang te zijn dat u te ver van huis raakt, want u kunt onderweg even rustig op adem komen.

3. Drempelhulp voor rolstoel

Wanneer het met steunpunten en een loophulp niet meer gaat, is een rolstoel een prima alternatief om de deur uit te komen. U neemt plaats en kunt gaan en staan waar u maar wilt. Door een drempelhulp voor uw rolstoel te installeren bij de voor- of achterdeur, komt u soepel naar buiten en bent u klaar voor vertrek. Het kan best even moeilijk zijn om voor het eerst met een rolstoel naar buiten te gaan, maar u zult zien dat de voordelen zo groot zijn dat u nooit meer zonder wilt.

Vraagt u zich af of u ook baat kunt hebben bij hulpmiddelen voor ouderen? Wilt u meer weten over de verschillende opties die er zijn? Neemt u gerust eens contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden om uw leven makkelijker te maken.

Deel dit bericht