3 handige hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer

03 februari 2021

Als een oudere graag zo lang mogelijk thuis wilt blijven wonen, zal het huis moeten worden aangepast om de omgeving zo veilig mogelijk te maken. Vaak kan een woning al met een aantal kleine aanpassingen geschikt worden gemaakt voor de laatste levensfase. Meestal wordt begonnen met de ruimte waar over het algemeen de meeste ongelukken plaatsvinden, namelijk de badkamer. Hieronder leest u over een aantal onmisbare hulpmiddelen in de badkamer van senioren.

Rubberen matten voor bad & douche

Een kleine en bovendien goedkope oplossing is het aanbrengen van rubberen douchematten in het bad en in de douche. Dit zorgt ervoor dat uitglijden in een gladde douchebak of badkuip zo goed mogelijk wordt voorkomen. Echter, is een mat alleen geen goede oplossing voor de lange termijn. Blijft een oudere voor langere tijd in een onaangepaste woning wonen? Goede hulpmiddelen voor ouderen die ongelukken bij het douchen helpen te voorkomen zijn wandbeugels of een pakpaal.

Wandbeugels voor in de badkamer

Met onze steunbeugels voor badkamer, toilet en douche maakt u van de sanitaire ruimte weer een veilige en aangename kamer in huis. Het beste is om de wandbeugels aan te brengen op plekken waar de oudere zich moet verplaatsen, een hoog-laag beweging maakt, of waar de focus ligt op andere zaken. In de badkamer zijn dit het toilet, het bad en de douche, maar ook de wastafel. Ook als het evenwicht normaal geen probleem vormt, zit een uitglijdpartij soms in een klein hoekje. Een wandbeugel binnen handbereik geeft de oudere een zeker gevoel en helpt valpartijen zoveel mogelijk voorkomen.

Drempelhulp bij de ingang van de badkamer

Veel badkamers hebben een drempel bij de ingang. Deze is niet altijd hoog, maar kan toch gevaarlijk zijn voor iemand die niet meer zo goed te been is. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een oudere een val maakt. Om dat te voorkomen, en om de ingang van de badkamer wat veiliger te maken, kunt u scheggen gebruiken. Deze beperken het kleine hoogteverschil van de drempel bij de badkamerdeur tot een minimum. Scheggen zijn erg handig in gebruik, en zijn bovendien eenvoudig te bewerken. U kunt scheggen dus als hulpmiddel gebruiken voor vele verschillende drempels.

Heeft u hulp nodig bij het creëren van een veilige woonplaats voor ouderen? Wij denken graag met u mee. U kun vrijblijvend contact opnemen om uw vraagstukken te bespreken.

Deel dit bericht